Рекордни студове ни очакват в идните дни

Очакваното равнище за София ще е минус 15 градуса, а по Черноморието както винаги ще е по-топло – около минус 6.  Покрай поречието на река Дунав и в западната част на Дунавската равнина ще се образува мъгла.
Въпреки студовете, времето ще е предимно слънчево, с разкъсана облачност. Максималните температури ще гравитират между минус 1 и минус 4 градуса. Където има трайна мъгла обаче температурите и през деня ще останат ниски, движейки се между минус 7 и минус 4 градуса.
И в планините ще бъде слънчево. Ще духа вятър, който обаче ще бъде умерен по билата. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде минус 4, а на 2000 метра – минус 10.
Черноморието също ще се отличава със слънчево време и плюсови температури – между 3 и 5 градуса. Температурата на морската вода пък ще бъде между 8 и 11 градуса.
В първия ден от уикенда времето ще се задържи студено, с минимални температури от минус 10 до минус 5 градуса. Западните части на Дунавската равнина ще са сковани от значително по-голям хлад – минус 17 до минус 15, като там ще е налична и мъгла.
Максималните температури ще са между минус 3 и минус 2 градуса, само в Югоизточна България те ще са по-ниски – между минус 6 и минус 5.
Неделя ще отбележи облачен ден с валежи, но предимно от дъжд. Ще се наблюдава затопляне и температурите ще варират между минус 5 и 0 градуса.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *