Рим поиска незабавно спиране на боевете в Либия

Фратини отправи този призив в изказване пред парламентарна комисия, съобщи БТА. Визирайки операциите на НАТО в Либия, италианският външен министър призова освен това за подробни информации и подчерта, че трябва да има ясни и точни заповеди.
Фратини отправи призива си след драматични, според него, грешки на алианса в Либия, довели до жертви сред цивилното население, включително и деца.. „Със сигурност мисията на НАТО не е такава“, заяви италианският дипломат №1 пред Комисията по външни работи и европейска политика в долната камара на парламента.
Алиансът вече призна, че е убил погрешка цивилни по време на нощен удар по Триполи в неделя. Тогава загинаха 9 души, сред които петима членове на едно и също семейство. На 16 юни пък въздушен удар на НАТО порази погрешка автомобилна колона на либийските бунтовници в близост до град Брега.
В понеделник в Люксембург италианският министър на външните работи вече предупреди, че Алиансът излага на риск доверието в себе си, ако не престане да допуска подобни грешки, костващи живота на цивилни.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *