Родни вина впечатляват Нова Зеландия и Калифорния

Вината на „Вила Любимец“ и „Вила Хисар“ се посрещат с изключителен интерес на презентации в Нова Зеландия и Калифорния, заяви главният технолог Екатерина Гаргова по време на презентация организирана от Българското гурме общество, съобщи agro.bg.
Дегустацията на вина бе съпроводена от специално селектирани и аранжирани цветя, отговарящи на аромата на виното. Главният технолог на „Вила Любимец“ и „Вила Хисар“ Екатерина Гаргова посочи, че от 2001 г. досега на площ от 4500 дка се отглежда най-качественото и подбрано грозде.
Във вълшебна обстановка беше представено виното „Совиньон блан 2006“ в комбинация със сирене моцарела, аранжирано с аромати на прясна трева и мед, което подчерта изключителния плодов вкус на божественото питие. Вино „Шардоне“ от реколтата за 2006 г. на „Вила Хисар“ бе представено в комбинация с козе сирене и цветна аранжировка на зелена ябълка и ванилия.
Измежду червените вина бяха представени златният медалист на „Винария 2007“ „Мерло Премиум Резерва 2005“ на „Вила Любимец“ и „Мавруд Премиум Резерва“.
Според сомелиера Таньо Шишков този мавруд се среща само по нашите географски ширини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *