Роснефт поема контрола над венецуелския петрол

Руският енергиен гигант „Роснефет“ (PJSC Rosneft Co.) ще поеме контрола над венецуелската държавна нефтена и газова компания Petroleos de Venezuela (PDVSA), съобщиха източници на венецуелския вестник El Nacional.Роснефт поема контрола над венецуелския петрол.

Резултат с изображение за венецуела петрол

В замяна Русия ще отпише държавния дълг, който Венецуела има към страната.Роснефт поема контрола над венецуелския петрол.

Според информацията руски експерти вече са посетили съоръженията на PDVSA и са преценили необходимите ресурси за реконструкцията, която трябва да се осъществи, след като „Роснефт“ поема управлението. „Те вече правят преглед на корабите и съоръженията, за да установят реалното положение на венецуелската петролна индустрия“, заявиха източниците на El Nacional, информира economynews.bg.

През януари САЩ наложиха санкции срещу PDVSA и нейните американски активи, оценени на 7 милиарда долара.

„Роснефт“ печели огромни суми от Венецуела, тъй като купува оттам значителни количества петрол с големи намаления. След това ги продава с голяма печалба на различни места във вид на рафинирани продукти като керосин и бензин.

Така руската компания и властите в Москва играят все по-важна роля за оцеляването на режима на Николас Мадуро. Едно от главните доказателства е преместването на европейската централа на ПДВСА от Лисабон в Москва.

 

 

financebg.com

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *