Само ДЗИ удължава срока за заявяване на щети от градушката през уикенда

500 автомобила са огледани до вчера от експертните комисии на ДЗИ заради падналата през почивните дни в София градушка. Това съобщи за INSURANCE.BG Евгени Игнатов, директор на дирекция „Автомобилно застраховане“ в „ДЗИ – Общо застраховане“.

От вчера в дружеството работят повече комисии за оценка на щетите. Въпреки, че има поток от клиенти, мащабите на увредените автомобили се различават от онези, които бяха регистрирани през 2002 г. заради това, че падналата градушка бе по-кратка и по-ограничена като място, посочи инж. Игнатов. От ДЗИ съобщиха, че срокът за заявяване на щетите е петдневен, но заради кратката работна седмица (6 и 7 септември са неработни) е удължен до 15 септември. Ако някой клиент на компанията потърси специалистите по оценка на щетите след този период, ще е загубил възможността да получи обезщетение от застрахователя.

От ЗД „Бул инс“ обявиха, че техническите лица, ангажирани с оценката на щетите, вече приключват своята работа. Веднага след падналата градушка в София и останалите населени места у нас, е създадена организация за интензивен оглед на автомобилите с повреди. Въпреки заявените щети, мащабът на вредите не е голям. От дружеството посочиха, че не предвиждат удължаване на тридневния срок за заявяване на застрахователното събитие.

И в ЗПАД „Булстрад“ не са уплашени от градушката – специалистите по оценка на щетите извършват интензивни огледи на колите, а броят на подадените заявления е около 600. Това са предимно автомобили, които са били паркирани в района на столичния квартал „Обеля“. От дружеството посочиха, че и утре специалистите ще правят огледи. Заради почивните дни обаче, обезщетенията ще бъдат изплатени до края на следващата седмица.

Като цяло, браншът не е обезпокоен от градушките, паднали през почивните дни, тъй като силата и продължителността им бе далеч от онези през 2002 г., когато колите бяха масово помляни от едри ледени зърна, изсипали се над София и страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *