Само нашият застрахователен пазар бележи спад в Югоизточна Европа

България е единствената страна от региона, където през миналата година застрахователният пазар е отбелязал намаление в реални измерения, т.е., след като премиите бъдат коригирани с инфлацията.

Това е един от основните изводи на организираната в Атина от „Ърнст енд Янг“ и Гръцката асоциация на застрахователните дружества конференция на тема „Застрахователните възможности в Югоизточна Европа“, пише в. „Дневник“.

Въпреки намалението на премиите т.нар. коефициент на навлизане на застраховането (застрахователните премии, съотнесени към брутния вътрешен продукт) в България е 2.55%.

Този коефициент нарежда страната на едно от първите места в региона по разпространение на застрахователните услуги, отчитат участниците в конференцията.

Според техните замервания само Кипър и Сърбия са пред България по този показател – с коефициенти на навлизане съответно 4.39% и 3%. Данните от конференцията са поредното доказателство, че цените на полиците в България са на твърде ниски цени, което признават и българските застрахователни дружества.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *