САЩ връща $ 3.5 млн. на български студенти, работили по програмата Work and Travel

Това лято за България бяха  пуснати 5218 работни J1 визи. Най-желаните дестинации за българските студенти за работа традиционно са Кентъки, Калифорния, Илинойс, Ню Йорк, където средната заработка за лятото е между 20 и 30 000 долара. В повечето случаи младежите си докарват между 8 и 10 000 долара, като половината се спестява и връща в страната. Сумата се увеличава след успешно връщане на платените данъци. На всеки от участниците данъчните власти са удържали средно по 650 долара федерални и щатски данъци.
„Студентите често изпускат шансовете да възстановят парите си. Тези загуби се получават заради грешки или непознаване на специфичното американско законодателство, което е различно за всеки щат. За това понякога допускат и грешки, заради които в последствие трябва да връщат пари на данъчните власти”, коментира Оля Антонова, маркетинг мениджър в taxback.com. Българо – ирландската компания е единствената в България фирма, която работи със сертифицирани американски счетоводители. Практиката на компанията показва, че всяка година 2000 студенти губят част от своите данъци, като общо пропуснатите ползи са за 1,3 мл. долара.
За да се избегнат тези загуби, taxback.com предлага безплатна консултация и пресмятане на данъците чрез своя сайт. „Напълно безплатна е и опцията за онлайн консултация с данъчен агент през онлайн чат, който работи 24 часа в денонощието. Средният данък за възстановяване е 650 долара и си заслужава проверката и кандидатстването за тази сума”, напомня Оля Антонова.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *