САЩ изпреварват Китай и Европа по разходи за блокчейн

САЩ срещу Китай – кой ще харчи повече за блокчейн технологии? Според доклад на сайта за финансови новини LearnBonds, САЩ могат да инвестират до 4,2 милиарда долара в блокчейн през 2022 г., увеличавайки разходите си в този сегмент с 280% спрямо 2019 г.САЩ изпреварват Китай и Европа по разходи за блокчейн.

Очаква се да вложат в проекти 4,2 милиарда долара през 2022 година.

Ако иска да достигне САЩ в блокчейн инвестициите, Китай трябва да увеличи разходите с 200% до 2022
(снимка: CCO Public Domain)

В същото време се очаква Китай да увеличи разходите си за блокчейн със 133% – от 0,5 милиарда долара до 1,4 милиарда долара за три години. Наскоро Си Дзинпин заяви, че иска Китай да възприеме блокчейн, като подчерта, че технологията е важен пробив.САЩ изпреварват Китай и Европа по разходи за блокчейн.

Въпреки огромния скок на инвестициите в Китай, САЩ са готови да увеличат разходите си в блокчейн индустрията повече от своя азиатски конкурент. Ако иска да достигне същото ниво на инвестиции като САЩ, Китай ще трябва да увеличи блокчейн разходите с 200% до 2022 г., се казва в доклада на LearnBonds.

Междувременно, Западна Европа също ще инвестира повече от Китай на пазара за блокчейн през следващите три години. Регионът ще вложи 2,9 милиарда долара през 2022 г., или със 131% повече от 1,25-те милиарда долара, изразходвани тази година, информира technews.bg.

„Изглежда регионите признават предимствата на блокчейн технологията и прозрачността, която тя предлага на пазара. Тази прогноза показва, че необходимостта от децентрализация се очаква да нарасне значително през следващите години”, коментира анализаторът Юстинас Балтрушаит.

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *