САЩ очакват в идните месеци безработицата да достигне 16%

Съединените Щати очакват мрачна икономическа картина през следващите няколко месеца. Според икономическия съветник на Белия Дом Кевин Хасет нивото на безработица може да достигне 16%.САЩ очакват в идните месеци безработицата да достигне 16.

Хасет заяви, че ситуацията изисква големи, добре обмислени политики. Той също коментира, че все още има причина хората да са обнадеждени за бързо възстановяване, особено ако Белият Дом се споразумее с конгреса за още един пакет икономически стимули.

Кога икономиката на САЩ ще достигне дъното? - Money.bg

Реалността в САЩ обаче кара много анализатори да са песимистично настроени, като се има предвид, че подалите заявление за помощ при безработица през изминалите 5 седмици са 26 милиона, информира bnr.bg.

Междувременно в Ню Йорк губернаторът Андрю Куомо обяви, че 367 души са загинали от коронавируса в събота. Куомо определи това като “ужасно,” но коментира, че броят е почти двойно по-малко от починалите за един ден по време на пика на пандемията там. Броят на случаите на коронавирус в САЩ доближава един милион, а жертвите са поне 54 350. САЩ очакват в идните месеци безработицата да достигне 16%.

Икономиката на САЩ ще навлезе в следващата си рецесия през 2020 г ...
Някои щати започнаха процес по отслабване на мерките за социална дистанция, но Дебора Брикс – координаторът на групата към Белия Дом за справяне с коронавируса, очаква рестрикции да има до края на лятото.
financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *