САЩ с бюджет за отбрана от $716 млрд.

Сенатът на САЩ одобри бюджет за отбраната на стойност 716 милиарда долара, предаде Ройтерс.САЩ с бюджет за отбрана от $716 млрд. Така горната камара на Конгреса подкрепи призива на президента Доналд Тръмп за по-силна армия, но създаде и възможност за сблъсък с Белия дом заради китайската телекомуникационна фирма ZTE, отбелязва агенцията.

Резултат с изображение за сащ армия

Сенатът на САЩ одобри законопроект за годишния бюджет за отбраната с 85 гласа „за“ при 10 „против“.

Обикновено той се използва за прокарването на разпоредби по широка гама от политически въпроси, отбелязва Ройтерс, припомняйки, че преди да влезе в сила, законът ще трябва да бъде съгласуван с вече приетия от Камарата на представителите вариант. Компромисната версия ще бъде изпратена при президента Тръмп за подпис.

Законът за отбранителните разходи включва 639 милиарда долара разходи за отбрана – за купуване на оръжия, кораби и самолети и за плащане на военнослужещите. 69 милиарда долара са предвидени за финансиране на военни мисии, информира economynews.bg.

Тази година Сенатът включи поправка, която отменя споразумение, сключено от администрацията на Тръмп, с което се позволява на китайската компания Зет Ти И да поднови работа с доставчици от САЩ. Това е един от малкото случаи, при които горната камара на Конгреса, мнозинство в която има Републиканската партия, се отклонява от политиката на Белия дом, отбелязва Ройтерс.

Тази поправка обаче не е включена във версията на Камарата на представителите и може да не фигурира в окончателния текст на закона.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *