Седмина останаха в битката за хазарта

Фаворитът на БСП Александър Александров ще бъде избран за шеф, категорични са от левицата

Седем кандидати останаха в надпреварата за шеф на хазарта, научи „Стандарт“. Вчера те се явиха на събеседване, което е последната цедка, преди да се излъчи победител. В началото на юли за апетитното място подадоха документи 12 души.

Александър Александров ще бъде новият председател на Държавната комисия, съобщиха пред „Стандарт“ източници от БСП. Бившият говорител на Централната избирателна комисия се отказа от мястото си заради бъдещо назначение в държавната администрация. Според социалистите Александров е сигурен за поста. Той потвърди, че се е явил на изпита и очаква резултатите.

Изборът на нов шеф на надзора върху хазарта се наложи, след като бившият председател Георги Петров беше пенсиониран. Мястото ще бъде разпределено по партиен принцип, смятат депутати. Освен БСП сред кандидатите е и бившият изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор Ирена Кръстева. Тя е подкрепяна от НДСВ. Хората на Доган нямали претенции за поста, след като преди време получиха превес над НДСВ и назначиха човек от ДПС за секретар на ЦИК. Освен партийните има и три експертни кандидатури. Документи за мястото подадоха Огнемир Митев и Симеон Симеонов, които и досега работят на ключови постове в комисията. Сега за временен председател на ведомството е назначен Димитър Терзиев. Той също участва в конкурса за председател на комисията по хазарт. Кандидатите ще се оценяват според представянето си на събеседването и подготвената стратегия за развитие на хазарта.

Боряна Йотова

Стефан Кючуков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *