Слаб интерес към родния пазар

И през втория ден от тази седмица активността на инвеститорите на Българска фондова борса остава доста ниска. Резултатите от проведените предсрочни парламентарни избори в неделя и усложнената политическа картина направиха борсовите играчи изключително предпазливи, което се отразява и в сутрешния оборот на родния пазар, който е едва 24 хил. лева. Основните индекси застават предимно на положителна територия с ръстове до три десети от процента.

При доста скромна търговия „Химимпорт” АД възстановява част от вчерашната си загуба и поскъпва с 1,51%, с което пазарната стойност на холдинга става 2,015 лева за една акция.

Ръст от 2,65% записва още емисията на Централна кооперативна банка АД, а „Стара планина холд” АД до момента отчита спад от 2,25%.

На пазара на компенсаторни инструменти сделки регистрираме само с компенсаторните записи, които за последно се разменяха за 49,6 стотинки за лев номинал.

Европейските борсови пазари стартираха деня с понижения след неочаквано слабите данни за индустриалното производство в Германия, а азиатските борси записват лек ръст. Изключение направиха японските акции, които поевтиняха за първи път от три дни вследствие на поскъпването на йената.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *