Следващия месец Марк Зукербърг може да изненада всички

iron man scene

В понеделник главният изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукербърг каза, че се надява следващия месец да демонстрира иконом задвижван от изкуствен интелект. Той сам си поставил целта като част от своето новогодишно решение.

“Едно от предизвикателствата беше да създам система с изкуствен интелект, която да ми помага да управлявам дома и работата си, а другата – да бягам средно по една миля на ден. Оказва се, че едно от тях е много по-лесно от другото,” каза Зукербърг в свое изявление в общинско събитие в Италия.

Зукербърг постигна годишното си предизвикателство за бягане пет месеца по-рано.

Основателят на Фейсбук спомена, че успешно е програмирал своя иконом със изкуствен интелект да отваря врата на къщата му като сканира лицето му вместо да въвежда код. Зукербърг също може да управлява светлините и да регулира температурата чрез гласови команди.

“Очертава се икономът да може да прави много интересни неща,” каза Зукербърг заедно с това, че получава помощ от инженерите във Фейсбук.

В оригиналната публикация, обявяваща проекта, той заяви, че иска да създаде асистент “наподобяващ Джарвис от Железният човек”, който ще му позволява да контролира музиката, осветлението и температурата в къщата му само чрез гласа му и да го оповестява, ако има нещо, изискващо вниманието му, в стаята на дъщеря му.

 

Публикацията подготви: Кристиян ДЪРВЕНЯШКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *