Слух за възстановяване на плащанията от Mt Gox изстреля биткойна със 180%

Цената на биткойна на платформата Mt Gox се покачи рязко с над 180% на фона на спекулациите, че базираният в Токио портал ще възобнови скоро плащанията на към клиенти.

BTC/USD нарасна до сесиен връх от 348,98 долара, ограничавайки впоследствие ръста си до 311 долара, или покачване от 181,45%.

Инвеститорското доверие се завърна след съобщение на в технологичния портал Reddit, че Mt Gox е в процес на скорошно възобновяване на тегленията за потребители.

Цената на криптовалутата на една от най-големите платформи в света потъна до 91,50 долара на 21 февруари, след като пазарните участници бяха разочаровани от липсата на конкретни детайли относно постигнатия напредък по възобновяване на изтеглянията от борсата.

Mt Gox бе принудена да спре всички изходящи транзакции на 7 февруари поради технически проблем, който рязко влоши доверието на пазара във виртуалната валута, припомня Investing.

Рязкото възстановяване на цената на дигиталното парично средство стимулира пазарната оценка и на другите две най-големи борси – BitStamp и BTC-e. И при двете платформи стойността на актива расте с по над 10%, достигайки равнища от съответно 627,95 долара и 610 долара.

Според изготвяната от CoinDesk средно претеглена кошница Bitcoin Price Index цената на криптовалутата се покачва с 2,3% до равнище от 618,60 долара.

Алтернативното парично средство продължава да не е контролирано и дори признато от нито едно правителство или централна банка по света. Валутата се използва основно от технологично ориентирани потребители, които закупуват стоки и услуги онлайн.

Историческият връх на цената на биткойна бе достигнат на 29 ноември миналата година, когато пазарната стойност достигна 1 241,10 долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *