Спад на запасите от природен газ, седмици преди зимния сезон, качи цената на петрола

Прогнозите на анализаторите обаче са за спад на цената на петрола през следващата седмица, след като се появиха съмнения, че страните от ОПЕК, реално ще намалят дневните добиви. Очакванията са Саудитска Арабия да предприеме конкретни действия, едва когато цената на суровината достигне до $55.

Цената на петрола са повиши, макар и минимално в азиатската сесия днес. Търговците реагираха на данните на американското енергийно министерство, сочещи спад на запасите от природен газ. Търговията се изнерви и цената превиши 58 долара за барел. Вчера, след доклада, отчитащ ръст на запасите от останалите горива, петролът поевтиня до 57,22 цента за барел с доставка през ноември. Това е най-ниската цена на суровината за тази година.

В азиатската търговия, ноемврийските контракти на лекия суров поскъпнаха с близо долар над това ниво и достигнаха до 58,19 долара, съобщава Reuters. Лондонският Brent се търгува за 58,99 долара.

Прогнозите на анализаторите са за спад на цената на петрола през следващата седмица, след като се появиха съмнения, че страните от ОПЕК, реално ще намалят дневните добиви. Въпреки първоначалното си съгласие за тази мярка, Саудитска Арабия все още бави окончателното си решение, коментира Bloomberg. Наблюдатели очакват конкретни решения, ако цената на суровината достигне до 55 долара за барел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *