Спокойна търговия при златото, паладият на 3-месечен връх

Паладият поскъпна до най-високото си ниво за последните 3 месеца, след като бе подкрепен от доклади, показващи високи нива на продажби при автомобилострителите, съобщават от Бул Тренд Трейдър.

Златото се търгуваше почти без промяна преди публикуването на данните за заетостта в неселскостопанския сектор на САЩ, както и равнището на безработица. Очаква се данните да дадат яснота дали Федералният резерв ще предприеме вдигане на лихвите до края на годината или не. Очакванията са, че Фед ще повиши основният лихвен процент до края на 2015, което ще бъде първо увеличение от десетилетие насам. Силно четене на данните би оказало натиск върху нелихвоносното злато.

В четвъртък спот цената на златото се понижи с почти 0.1% до 1113.06 долара за тройунция, което е над дъното от 1110.75, достигнато на 16 септември. Фючърсите със срок на доставка през месец декември бележат спад от 1.50 долара до 1113.70.

Паладия отбеляза покачване от 3.3% до 672 долара за тройунция. Движението получи силно ускорение след пробив на предходния седмичен връх на 669 долара.

Платината се понижи с 0.5% до 899.50. Среброто отбеляза спад от 0.1% до 14.50 долара за тройунция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *