Станишев: България става държава на абсурда

Бившият премиер Сергей Станишев заяви, че няма никаква информация за подготвяно убийство на лидера на ДПС Ахмед Доган чрез съветника му Ахмед Емин, който се самоуби през 2008 г.
На въпрос на БНТ дали знае някой вътре или вън от службите да е поръчвал убийството на Доган чрез Емин?“ председателят на БСП категорично отговори: „Естествено, че не. Трябва да заявя, че самият въпрос е абсурден за мен“.
„Искам да кажа много ясно. Първо: в момента една човешка трагедия се използва за политически спекулации. Второ: в момента, в който се случи това самоубийство, тази трагедия… по случая се работеше много интензивно, знаейки именно обществената чувствителност. Това, което знам аз, като министър-председател, а не като прокурор или следовател е, че са работили съвместни екипи на прокуратурата и МВР, на Националната следствената служба и на ДАНС. И прокуратурата е била въвлечена във всички етапи на разследването. Това мога да го кажа категорично. И никой не се е усъмнил, че именно самоубийство е причината. Въпреки че е работено по всички версии“, категоричен бе Станишев.

Той каза още, че не е искал от службите да шпионират Доган, както и че не е чувал някой да го е правил без неговото знание.
„Ние живеем в една много странна държава, която вече става държава на абсурда. Минаваме от един криминален сюжет към друг и само това присъства в общественото пространство и замества дебата по същността”, допълни още Станишев по повод коментар на премиераБорисов от последните дни, че разследването около смъртта на Ахмед Емин е водено небрежно и твърденията на Камен Костадинов от ДПС за евентуален заговор за ликвидиране на лидера на партията

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *