Станишев: ГЕРБ разсипва държавата

Това  заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по време на отчетно-изборната конференция във Варна.
„С 5 млрд. от фискалния резерв, които са опоскани, неработеща, блокирала държава, с разсипано здравеопазване, което е в колапс. Хората не могат да получат елементарни услуги.
Има ниско усвояване на еврофондовете, администрацията е запушена, икономиката е олигархична и само фирми, приближени на ГЕРБ, получават достъп до общия държавен ресурс и правят свръхпечалби на гърба на всички.
Разсипан е дребният и среден бизнес, смазана е инициативата на гражданите и конкурентоспособността“, каза още той и обясни, че нямал лични амбиции – не само лидерски, но и по отношение на изпълнителната власт.
„За мен е важно БСП да върне доверието и да бъде в състояние да реализира политика, която да промени този порочен модел.
Тук не става дума за един или друг човек и неговото място. Трябва да разберем каква е отговорността на БСП пред страната“, подчерта Станишев.
„В БСП върви един постоянен процес на обновление, което се балансира с приемственост.
Със сигурност ще има и нови членове на ръководството, на Общинския съвет, така че важното е да има първо политика, да се избират подходящите хора за правенето на тази политика“, каза още Станишев във Варна.
Той посочи, че от предстоящия конгрес очаква БСП да излезе стабилна, спокойна, единна и с ясна политика. Това е най-важното за мен, подчерта Станишев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *