Станишев обвини ГЕРБ, че създават монополи

Според него колкото по-неуспешна е икономическата и социалната политика на кабинета, толкова повече управляващите залагат на репресиите.
Станишев цитира изследване на агенция „Медиана”, според което 25 процента от анкетираните се страхували, че могат да имат неприятности, заради начина, по който ще гласуват:
Те се страхуват българите да не излязат да гласуват. Колкото по-малко хора гласуват, толкова по-голям ще бъде делът на контролирания от тях вот – на купения или на изплашения вот.
БСП направила всичко възможно в Европейския парламент, за да получим подкрепата на всички социалисти за влизането на България в Шенген. Според Сергей Станишев „управляващите са абсолютно безпомощни да реализират политически тази цел и това е много сериозен провал”.
На въпрос на националното радио дали с кандидат-президентската двойка Сали Шабан-Валентина Гоцева, номинирани с подписка от изселническите дружества в Турция, не се прави опит да се етнизира вота за държавен глава, Сергей Станишев отговори, че всички избиратели, независимо от кой етнос са, имат равни права, но попита:
Как е възможно български премиер да кани премиера на Турция да се меси в българския политически живот; да дирижира партии; да пренасочва гласове? Кажете ми за 20 години това случвало ли се е ?”
При балотаж между Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин Сергей Станишев левицата е отворена за всякаква подкрепа, вкючително и на Меглена Кунева.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *