Строи се технологичен център в Пловдив

Американската компания за микропроцесори Sibiz направи първа копка за своя високотехнологичен център в Пловдив. Предвижда се в него да са заети близо 1500 ИТ специалисти.

 

Прогнозната инвестиция в сградата възлиза на около 15 милиона лева. Тя ще е с площ 20 000 квадратни метра (разгъната застроена площ) и ще отговаря на всички изисквания на съвременната ИТ индустрия – отворени офис пространства, аудитории, тренировъчни зали и лаборатории.

„Изграждаме база за дългосрочно развитие на фирмата именно тук, защото вярваме в бъдещето на Пловдив и искаме да сме част от него. Същевременно създаваме оптимални условия за развитието на нашите специалисти и техните кариери. Сред големите ни цели е и по-голямата интеграция с университетите, тъй като не може на има IТ индустрия без ефективна академична система. Чрез презентации и семинари ще популяризираме IТ индустрията у нас и в чужбина, за да разкажем на младите хора какво бъдеще имат в града“, посочи представителят на компанията инж. Роди Дервишев, информира economy.bg.

„Надявам се примерът на Sibiz да бъде последван от други фирми, които са разбрали, че в Пловдив може да се планира дългосрочно и си заслужава да се инвестират средства“, подчерта кметът на Пловдив Иван Тотев.

 

 

 

 

 

financebg.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *