СУ въведe магистърска програма по аутсорсинг

Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Софийски университет „Св. Кл. Охридски” стартират съвместна магистърска програма „Аутсорсинг проекти и компании”, която ще започне тази есен, съобщиха от браншовата организация.СУ въвежда магистърска програма по аутсорсинг

В аутсорсинг сектора у нас са заети повече от 67 300 души, като към 2021 г. броят им се очаква да превиши 79 хиляди (снимка: CCO Public Domain

Новата магистърска програма ще е двусеместриална, с редовна форма на обучение. Занятията ще се провеждат между 18:00 и 21:00 и през уикенда, което я прави удобна за работещи хора. Магистратурата е към Стопанския факултет на СУ и няма изискване кандидатстващите в нея да са завършили икономическа специалност, информира technews.bg.

„Аутсорсинг секторът формира 2,4% от работния пазар в България. В него са заети повече от 67 300 души, като към 2021 г. броят им се очаква  да превиши 79 хил. души. Едновременно с това ние сме сред най-желаните работодатели сред младите хора. Затова и Софийският университет е наш естествен партньор в подготвянето на кадри за нашата индустрия”, каза Ивайло Славов, председател на УС на БАА.

По неговите думи, доброто сътрудничество на бизнеса и академичната общност е правилната стъпка към задържането на младите хора и развитието им в България.

Учебната програма на новата магистратура ще е със силна практическа насоченост и има за цел изграждането на умения и компетентности за решаване на реални бизнес задачи в различни области на аутсорсинга и офшоринга. Всички курсове ще се водят от специалисти с голям опит в академичната сфера, както и от представители на компаниите, членуващи в Българската аутсорсинг асоциация.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *