Телевизорите се управляват все по-често с глас

Повече от половината собственици на умни колонки използват тези устройства за гласово управление на телевизорите си – най-често за включване и изключване, установи проучване на изследователската компания Strategy Analytics.

Гласовото управление на телевизорите е предпочитана функция на смарт колонките
(снимка: CC0 Public Domain)

 

75 милиона души имат умни говорители в САЩ. Според проучването, повече от половината от тях – 39 милиона – използват своите интелигентни колонки, за да контролират смарт телевизизори, стрийминг приемници или друго ТВ устройство поне веднъж седмично.

 

Резултат с изображение за телевизори се управляват с глас

На фона на общия брой потребители на телевизия се оказва, че един на всеки осем използва глас за търсене на програми и филми, превключване на канали, промяна на силата на звука или просто за включване или изключване на телевизора.Телевизорите се управляват все по-често с глас.

Проучването показа още, че най-често срещаният вариант за гласово управление на телевизора е за включване и изключване. Малко по-рядко се използват функциите за контрол на силата на звука, търсене и избор на канал, информира technews.bg.

Свързано изображение

Според Strategy Analytics, тези данни са от голямо значение за доставчиците на съдържание, тъй като търсенето и възпроизвеждането все повече се осъществява с помощта на гласов контрол, а не чрез традиционните подходи, вкл. сензорни екрани, клавиатури и дистанционни управления.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *