Тестове и карантина: Германия заложи на южнокорейския модел

В борбата с коронавируса Германия залага на масово тестване и карантина в стратегия, взета назаем от Южна Корея, чийто успех да забави заболяването предизвика завист от страна на други държави, коментира АФП.Тестове и карантина: Германия залага на южнокорейския модел.

Германия транспортира за лечение италиански пациенти с коронавирус ...

Германия вече прави повече тестове, отколкото която и да е друга европейска страна – по 300 000 до 500 000 седмично.

Но правителството иска да увеличи тази бройка.

Целта е да бъдат проверени всички, които подозират, че са се заразили, както и целият кръг от контактни лица при потвърден случай, информира bnr.bg.

Настоящите критерии за тестване са съсредоточени върху тези, които с болни и имат симптоми на Covid-19 и са имали контакт с потвърден случай.

Коронавирус: открити са нови симптоми на заболяването | Новини и ...

Идеята на правителството е с помощта на повече тестове не да установява ситуацията, а да я изпреварва, отбелязва АФП.Тестове и карантина: Германия залага на южнокорейския модел.

Ключово оръжие в тази битка ще бъде използването на данни от смартфона за проследяване на придвижването на пациент, за да може по-ефективно да се откриват и изолират потенциално заразени лица.

Мистерията с малкото смъртни случаи от коронавируса в Германия ...

Все пак идеята за следене през телефона остава доста спорна в Германия, чийто Изток отлично помни миналото и методите на Щази.

Стратегията на Южна Корея за „проследяване, тестване, третиране“ може да проработи, посочва шефът на института за борба със заразните болести „Роберт Кох“ Лотар Велер.

„Ключов момент е проследяването посредством телефона“, смята той.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *