Трейс инвестира милиони в Сърбия

„Трейс Груп Холд“ АД сключи договор за придобиване на пътно-строителното предприятие ПЗП Ниш. Стойността на сделката е 588.5 млн. динара /9.8 млн. лв./

ПЗП Ниш е водеща фирма в строителния бранш в Сърбия, която в близкото минало е изградила участъци от най-големите паневропейски коридори минаващи през страната.

В момента дружеството поддържа около 1 300 км пътни мрежи и оперира на територията на 15 сръбски общини.

Трейс планира да използва новата си придобивка за участие в изграждането на две основни европейски магистрали, E80 по направлението Ниш-България и Е75, по направлението Ниш-Македония.

Освен това Сърбия получи официална покана за присъединяване към Европейския съюз, което предполага голям ръст на инфраструктурното строителство в следващите години. Трейс вече изпълнява 4 проекта, финансирани с предприсъединителните фондове в западната ни съседка.

„Трейс Груп Холд“ АД е на сръбския пазар вече 5 години. В момента изгражда 48 км нови шосета на обща стойност 95 млн. евро.

Днес акциите на дружеството поскъпват на регулирания пазар в София с 2.56%, до 6.46 лв. за лот. При прехвърлени по позицията 3 714 лота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *