Тръмп обявява програма за 1.7 трилиона

Тръмп ще представи „възхода на икономиката на страната, която ще се развива в полза на всички прослойки на населението, в полза на всички „с високи или ниски доходи“

На 30 януари Тръмп ще направи първото си обръщение към Конгреса „За състоянието на съюза“. Според източници от администрацията той смята да отдели голяма част от речта си на своите „рекордни постижения“, съобщава БГНЕС. Тръмп ще представи „възхода на икономиката на страната, която ще се развива в полза на всички прослойки на населението, в полза на всички „с високи или ниски доходи“. Държавният глава ще посвети също така речта си на увеличаващите се работни места, фондовите пазари, както и данъчната реформа, приета в края на миналата година.

Очаква се Тръмп да обяви програмата си за модернизация на инфраструктурата в САЩ на стойност 1.7 трилиона долара, която ще бъде публикувана малко след речта му. Този приоритет ще се финансира за сметка на средствата за опазване на околната среда, а за развитие на инфраструктура ще се отворят дори паркове като Гранд Каньон.

По отношение на имиграцията американският президент ще представи поредният си проект за имиграционна реформа, която, наред с всичко останало, ще включва премахването на лотарията за зелена карта, както и ще елиминира възможността 1.8-те милиона нерегистрирани имигранти, пребиваващи в страната от деца, да получат гражданство. Концепцията включва и други значителни ограничения на имиграционния поток, както и заделяне на 25 милиарда долара за създаването на фонд за финансиране на мерките, насочени към осигуряване на защитата по границите, включително изграждането на стена между САЩ и Мексико, информира econ.bg.

„Коментирайки националната сигурност, президентът ще обсъди възстановяването на въоръжените сили на страната, връщането към политиката на мир чрез демонстрация на сила, усилията си за победа на терористите по цял свят, както и внасянето на яснота по отношение на нашите приятели и врагове“, съобщава още представителят на администрацията. Според него Тръмп ще повдигне и темата за КНДР по време на обръщението си.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *