Тръмп хвали американската икономика в съпровод на ужасяваща стрелба в синагога

Президентът на САЩ Доналд Тръмп похвали американския икономически растеж и разкритикува опонентите си от Демократическата партия по време на митинг в Грийн бей в щата Уисконсин, предаде Асошиейтед прес.
Тръмп припомни, че икономическият растеж е бил 3,2 процента през първото тримесечие на годината и изтъкна постигнатото в областта на намаляване на бедността на американските семейства и увеличаване на заетостта в Уисконсин. Президентът отново обеща да издигне стена по границата с Мексико и да представи план за здравеопазването след президентските избори.
Той спомена и опонентите си сред демократите, като използва прякорите, които им е дал. Тръмп говори за Заспалия Джо, визирайки Джо Байдън, и за Лудия Бърни, визирайки Бърни Сандърс. За Елизабет Уорън, която нарича Покахонтас, Тръмп прогнозира, че с нейната кандидатура за изборите вече е свършено.
Заради митинга в Уисконсин Тръмп пропусна ежегодната вечеря на кореспондентите в Белия дом. „Има ли друго място, на което да е по-забавно от митинг на Тръмп?“, попита той привържениците си.
Заедно с Тръмп вечерята на кореспондентите пропусна и говорителката на Белия дом Сара Сандърс. Тя придружи Тръмп в Уисконсин и каза, че е много горда, че работи за президента.
В началото на митинга обаче Тръмп говори за стрелбата в синагога в Калифорния, в която бе убита една жена и трима души бяха ранени.
„Тази вечер сърцето на Америка е с жертвите на ужасяващата стрелба в синагога. Цялата наша нация е в траур, моли се за ранените и изказва солидарността си с еврейската общност. Ние осъждаме енергично злините на антисемитизма и на омразата, които трябва да бъдат победени“, каза Тръмп, предаде Франс прес.
Междувременно нападателят от синагогата беше идентифициран като 19-годишният Джон Ърнест, предаде ТАСС.

А вчера президентът Тръмп, пак на митинг с оръжейното лоби, се зарече да отмени статута на САЩ като страна, подписала Международния договор за търговия с оръжия, предадоха световните агенции. Говорейки пред делегатите от Националната оръжейна асоциация в Индианаполис, Тръмп каза, че ще поиска от Сената на американския Конгрес да не ратифицира договора, който бе подписан през 2013 г. от неговия предшественик Барак Обама. „Взимаме си подписа обратно“, каза Тръмп. „Ще подпиша послание, в което ще поискам от Сената да прекрати процеса по ратифициране на договора“. Ден след това истината отново лъсна: Тръмп отново застана открито на страната на търговците на смърт и изтри скрито следите от крокодилските сълзи, които лееше след всеки масов разстрел на деца и студенти в училищни дворове и студентски кампуси.

 

Милен АТАНАСОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *