Турция изгражда четвъртия по дължина висящ мост в света

 
Въвеждането в експлоатация на моста е планирано за 2015 г. Клиент е японската компания IHI Инфраструктурни системи (Japanese IHI-ITOCHU consortium).
Германският технологичен производител Siemens ще бъде главен изпълнител на проекта за изграждане на висящия мост. Договорът, който ще изпълнява Siemens, е на стойност около 17 млн. евро. Компанията ще е отговорна за разработването, монтажа и въвеждането в експлоатация на всички компоненти и системи за контрол на трафика, съобщиха от Siemens.
Изграждането на моста и 420-километровата магистрала между Истанбул и Измир е част от най-големия магистрален проект в Турция към днешна дата. Този нов мост от шест платна ще намали времето за пътуване между двата града от осем до четири часа. Новата магистрала ще облекчи трафика в централната част на Истанбул, като го пренасочи към предградията на града.
Новата конструкция в южната ни съседка с дължина близо 3 км ще измести от четвъртото място моста „Рюнянг“ в Китай, построен през 2005 г. Засега най-дългият мост в света се намира в Япония – „Акаши Кайкио“. Той се състои от 3 отсечки с обща дължина 3911 м., като централната има дължина 1991 м, а другите две са дълги по 960 м.
Магистралният мост ще бъде оборудван със съвременни технологии за контрол на трафика.  Това включва система за контрол на трафика, технология за наблюдение и компоненти за поддържане на техническата инфраструктура – като комуникационната техника и оборудването за камерите, електрозахранване, поддържането на осветлението и вентилацията.
Ядрото за управление на трафика ще включва център за контрол на трафика и технология за контролиране на интегрираните операции. Системата за контрол на трафика съчетава всички операционни дейности и преноса на данни в контролния център, направлява потока на трафика и следи за ситуацията на магистралния мост. Операционните системи ще контролират и управляват осветлението, вентилацията и  захранването на моста с електроенергия.
Районът около Измир е изложен  на сеизмична активност и следователно изисква специална технология за мониторинг. Интегрирани сеизмични датчици ще следят непрекъснато стабилността на инфраструктурата и доставката на данни за състоянието на компонентите и поддържащата инфраструктура.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *