Търговското споразумение на Израел и Палестина

Палестинските и израелските власти постигнаха през февруари споразумение за прекратяване на петмесечния търговски конфликт. Самият конфликт набра скорост през миналата година, след като палестинската администрация заяви, че ще бойкотира закупуването на телета от Израел.Израел и Палестина договориха търговско споразумение.

Трябва да се има предвид, че палестинците на територията на Западния бряг изпращат над две трети от своите селскостопански продукти в Израел, информира bnr.bg.

Министерството на земеделието на Израел пък коментира, че палестинският бойкот под отношение на телетата е засегнал над 400 израелски животновъди, което е нанесло загуби за приблизително 70 млн. долара от миналия октомври насам.

Днешното споразумение за прекратяване на търговския конфликт представлява значителна стъпка в преговорите между Израел и Палестина.Израел и Палестина договориха търговско споразумение.

Чуждестранните правителства, които осигуряват 60% от бюджета на Палестина, също спряха финансирането, защото Хамас отказа да признае държавата Израел и да спре терористичните акции.

Помирение чрез икономика – икономическият просперитет е това, което може да намали политическото напрежение между двата основни центъра в конфликта в Близкия изток.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *