Търговците заобикалят Златните пясъци

„Дава се под наем“ – табели с такъв надпис украсяват дузина празни търговски помещения на пъпа на курорта Златни пясъци. Подобни оферти се появяват за първи път на прага на активния туристически сезон. Досега за павилионите се водеше люта битка, коментираха служители в комплекса, пише в. „Труд“.
Вчера курортът бе пуст – румънските туристи, които бяха го окупирали по празниците, вече липсват. В момента повечето крайбрежни заведения не работят, а барманите в малкото отворени скучаят, защото клиенти няма.
„Хотелиерите масово започнаха да продават пакети ол инклузив, в които са включени нощувки, храна, напитки, плаж, басейни. На практика туристите не посещават заведения извън хотела“, жалваха се кръчмари. Вероятно затова цените при тях и това лято остават ударни – нашенска бира от 330 ml струва между 3 и 5 лв., кафето и сокът са по 3,50 лв., дюнерът – 6 лв. Същата е картината и в курорта Св. Константин, където работещите сега заведения се броят на пръсти. Плажовете и в двата комплекса не са готови за сезона. Според промените в Закона за черноморското крайбрежие, това лято 50% от пясъка трябва да е освободен от платени чадъри и шезлонги. Затова пък забраната за строителство в курортите край Варна вече влезе в сила. На 28 април кметът Кирил Йорданов е издал заповед, с която слага край на градежите. До 15 май достъп до обектите ще имат само камиони, които пренасят материали за довършителни работи или карат оборудване. Вчера екипи на общинската дирекция „Осигуряване и опазване на обществения ред“ и полицаи бяха заели позиции на КПП-тата на Златни пясъци. „Бетоновози няма, проверяваме всеки бус – обикновено карат плочки и дограма“, докладваха дежурните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *