Т. Дончев: Най-острата фаза на икономическата криза у нас ще бъде през есента

Първите суми от ЕС за справяне с кризата около Covid-19 България ще получи вероятно през октомври. Това обяви вицепремиерът Томислав Дончев. Според него най-острата фаза на икономическата криза у нас ще бъде през есента:

„Затова освен всички мерки, които са планирани към момента, готвим допълнителни за второто полугодие на тази година. 60 на 40 ще работи дотогава, докато има нужда, но очакванията са ми още преди края на годината да се върнем по пътя на възстановяването“, каза Томислав Дончев във Варна, където участва в работна среща с ректорите на университети и с кмета на града Иван Портних.

Томислав Дончев: Икономическите щети след карантината ще са по ...

Дончев коментира, че всички анализатори дават противоречиви оценки за характера на икономическата криза. По думите му се коментират различни проценти загуба на БВП. Всички обаче са единодушни, че дори да има спад на БВП, следващата година, когато се очаква да се върнем към растежа и той да бъде много по-голям от преди, това със сигурност ще бъде компенсирано, каза вицепремиерът, информира bnr.bg.

Т. Дончев: 2014 и 2015 година ще бъдат много силни за българската ...

В следващите години, освен политиките по декарбонизация, енергийната ефективност на публични и частни сгради и индустрия, акцент ще бъдат иновациите, посочи още вицепремиерът.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *