Уличните телефони в Ню Йорк ще предлагат безплатен интернет

Американската интернет корпорация Google е една от няколкото техонлогични компании, които участват в конкурс за превръщането на уличните телефони в Ню Йорк в предаватели на безжичен интернет за свободно ползване, пише Bloomberg.
Проектът се състои в променянето на дизайна на уличните телефони, които вече ще предоставят рекламни, wi-fi и телефонни услуги във всяка една от петте административни единици на града. Компаниите ще могат да таксуват клиентите за телефонните услуги, но достъпът до интернет ще бъде свободен. В Ню Йорк има над 7 300 улични телефона.

Базираната в Маунтин Вю, Калифорния, компания беше сред 50-те участници на информационна среща относно проекта, проведена през май по инициатива на Отдела за информационни технологии и телекомуникации към градската администрация. Сред останалите участници свои представители имаха Cisco Systems, International Business Machines и Samsung.

Google, която вече предлага достъп по wi-fi в Маунтин Вю и квартала на Ню Йорк Челси, се стреми да увеличи потребителската си база в интернет чрез предоставянето на електронен достъп на хората в САЩ и по света.

„Масовото навлизане на мобилни устройства намалява нуждата от телефони за обществено ползване, но все пак не всеки има мобилен телефон и не всеки има неограничен достъп до интернет“, пише в документ на сайта на града относно проекта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *