Умна крушка при усвоен кредит дарява банка

Умна крушка с много опции дарява на клиенти си с успешно приключил  срок на теглен кредит. Според експерти от Райфайзенбанк  ипотечното кредитиране бележи ръст в унисон с динамиката и оживлението на пазара в страната. Спред тях профилът на типичния получател на ипотечен кредит е 38-годишен семеен мъж, живеещ в големите градове.

Средният размер на ипотечните кредити е нараснал от началото на годината и достига 119 хил. лв., при 106 хил. лв. през 2017 г. и 94 хил. лв. през 2016 г., сочи анализ на Райфайзенбанк. Като резултат  и средният срок за погасяване запазва тенденцията за увеличение и вече е 22 г., спрямо 21 г. към края на 2017 г. и 19 г. през 2016 г.

Според данните на Райфайзенбанк, профилът на най-честия получател на ипотечен кредит е семеен мъж на 38 г., с висше образование.

С финансиране от банката се купуват най-вече апартаменти (92%), като в 86% от случаите предпочитаният имот се намира в големите градове София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Русе или Велико Търново. Изборът на клиентите най-често се спира на монолитното строителство (80%), като и през тази година най-търсени продължават да бъдат апартаментите в сгради, строени след 2000 г. – 54%, което бележи ръст от 8 пр.п. спрямо данните за 2017 г.

Райфайзенбанк предлага ипотечно кредитиране до 400 хиляди лева и срок за погасяване до 30 години. В продължение на кампанията „Smart решения за дома“, банката подарява на клиентите с усвоен кредит умна крушка с опция за дистанционно управление чрез приложение за мобилния телефон, задаване на време за включване и изключване, различни степени на яркост и избор от над 16 милиона цвята. Кампанията е валидна до 22 януари 2019 г. или до изчерпване на количествата на подаръците.

 

Бранимир НИКОЛОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *