Ученик и студент убили с чук 22-годишен

По думите на комисар Донков, 22-годишният Павел Мирославов Христов е безследно изчезнал на 28 септември т.г., предаде „Фокус“. Сигналът за изчезването на Павел е бил подаден от братовчед му на 14 октомври. 22-годишният младеж не е имал намерение да пътува, нямал е документи в себе си, а телефонът му бил изключен.
Криминалистите установили, че вечерта на 28-ми септември Павел е бил на купон. Разпитани били около 20 души от близкия кръг на изчезналия, които били вечерта с него. При разпитите 20-годишният Петър Петров – студент втори курс по психология във Великотърновския университет и 17-годишният Ник Георгиев – ученик в 11 клас проявили признаци на вина, което насочило следователите към тях. И двамата младежи са от Севлиево.
След 10-часов разпит във вторник – 29 ноември, те правят пълни самопризнания. Мотивите за жестокото убийство шокирали криминалистите – ученикът и студентът разказали, че Павел ги дразнел и ставал агресивен, когато употребявал алкохол, а освен това единият от тях споделил, че искал да опита всичко от живота, предаде Дарик радио.
Затова двамата се наговорили да убият Павел. Вечерта след купона, Петър и Ник  завели жертвата си в гориста местност в района на севлиевското село Боазът, като го примамили с обещанието, че ще търсят имане. Там го убили с удари с чук. След това се опитали да го залеят и запалят с бензин, но не успели. Оставили трупа в гората и си тръгнали, като по пътя изхвърлили чука. След като Петър се прибрал вкъщи, казал на баща си какво се е случило. Бащата отишъл на мястото, за да се увери, че синът му говори истината. Намерил тялото на Павел и го преместил в близкото дере, където го затрупал с шума.  Едва вчера възрастният мъж признал на криминалистите къде е заровил тялото. След претърсване на района са открити части от трупа, дрехите и чукът.
Ученикът и студентът, които са от добри семейства, не са криминално проявени, а по-малкият е спортист, са задържани за 72 часа. Предстои да им бъде поискана мярка „задържане под стража”. Работата по случая се извършва под ръководството на Окръжна прокуратура-Габрово.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *