Финансовият сектор потопи Wall Street

Компаниите от финансовия сектор донесоха загуби на Wall Street и повалиха индексите в последния ден от борсовата седмица. Негативен полъх донесе и най-голямата интернет търсачка , която разочарова инвеститорите. Широкият индекс Standard & Poor’s 500 се раздели с 1.8% от стойността и ще стартира в понеделник търговията при ниво от 1 096.8 пункта. За последните три дни индикаторът натрупа загуби от 4.7%. Бенчмаркът Dow Jones също понесе големи загуби от 1.6% до 10 219.23 базисни точки и също отчете негативна корекция от 4.7% за последните три дни.
Банковият сектор беше основният катализатор на негативните резултати. С 4.5% поевтиняха книжата на Morgan Stanley, Bank of America се раздели с 2.9% от цената на акциите си, а Goldman Sachs с 3.2%. Само две сесии финансовият S&P 500 генерира 6% спад, което е най-голямото понижение от септември. Над 7% загуби на инвеститорите донесоха American Express Co. и Capital One Financial Corp. С цели 4.3% пък се разделиха акциите на Google, след като лидерът в търсенето отчете по-слаби от очакваното резултати за четвъртото тримесечие на 2009 г.
Не липсваха и победителите в петъчната търговия, като най-голяма печалба отчете General Electric Co. – с 2.1%. Най-голямата верига за бързо хранене McDonald’s Corp. също прибави 1.2% към стойността на книжата си, след като отчете продажби по-високи от очакванията на анализаторите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *