Франция и Русия подписаха сделки за €1 млрд.

По време на визитата на френския президент Еманюел Макрон в Русия между Париж и Москва са били подписани споразумения на обща стойност €1 млрд. съобщи ТАСС.Франция и Русия подписаха сделки за €1 млрд.

Резултат с изображение за русия франция

Сред тях е договорът с френската компания Total, която ще участва в проект за втори арктически завод за втечнен газ. Проектът Arctic LNG 2 на руската компания Новатек ще бъде започнат през 2023 г., а капацитетът му ще надвишава 18 млн. тона втечнен газ на година.

По думите на главния изпълнителен директор на Новатек Леонид Микелсон сделката изпраща позитивен сигнал към останалите участници на пазара.

Руската държавна корпорация за атомна енергия Росатом е сключила споразумение с френската държавна институция за ядрена безопасност, което се отнася за руско-френско партньорство в мирното използване на атомна енергия, информира economynews.bg.

Икономическите министерства на двете страни освен това са подписали документи за руско-френско партньорство в икономиката на бъдещето и за опазване на културното наследство.

Сред политическите теми, които президентите на Русия и Франция Владимир Путин и Еманюел Макрон обсъдиха, са Иран, Сирия, Северна Корея и Украйна.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *