Хеджфондовете с доходност под пазарната през второто тримесечие

Представянето на хеджфондовете управляващи активи от над 100 млн. долара през второто тримесечие е било положително, като за периода те са отбелязали доходност от 5.04%, по данни на „Morningstar Inc“.

Сравнен с доходността постигната от основни индекси, обаче постигнатият резултат не е чак толкова задоволителен, като за сравнение широкия щатски индекс Standard & Poor’s 500 се е повишил с 6.28%, докато индексът Morgan Stanley Capital International Europe Australasia Far East е регистрирал повишение от 6.67%.

Най-добре през второто тримесечие на годината са се представяли фондовете, инвестиращи на развиващите се пазари, като те са донесли средна доходност на инвеститорите си в размер на 10.26% на годишна база.

Други фондове отчели добри резултати са тези търгуващи с фючърси, като средната им доходност е възлязла на 7.16% за разглеждания период.

Инвестиращите на развиващите се пазари хедж-фондове са доминирали сред петте фонда с най-висока доходност. На първо място сред тях със забележителна доходност от 69.3% се класира китайския „Qinhan China Fund“ LP, управляван от дружеството „Qinhan Capital Management“ LLC.

Втора позиция се заема от фармацевтичния фонд, инвестиращ в компании от развиващите се страни – PharmaInvest Fund Ltd, със сумарна доходност в размер на 55.3%.

На трета позиция сред най-доходоносните фондове се класира – „CoreVest“, който е насочен основно към инвестиции в Азия и е донесъл на акционерите си доход в размер на 31.4% за второто тримесечие.

Най-печелившият фонд на фондове е бил „Rhine Alpha Fund“ (U.S. dollar), който е донесъл за инвеститорите 16.3% доходност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *