Хотелиерите обещаха с 30% по-евтини почивки на море

По-евтини почивки обещават хотелиерите по Южното Черноморие от днес до края на август.Цените сега спадат до 30%, а от началото на септември намалението на предлаганите пакети ще е дори 50 на сто.

Хотелиерите в по-малките курортни градчета вече са пуснали предложение със сериозни намаления, коментира Диана Колчева от Съвета по туризъм в Черноморец.

„Идват и свежите оферти, като те се движат между 50 и 120 лв. от полупансион до ол-инклузив и съответно до 50 лв. могат да намерят настаняване със закуска по курортите ни в цялата Бургаска област от Обзор до Синеморец“, каза Колчева.

ВСлънчев бряг цените сега падат от 15 до 20%, каза Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците в комплекса.

„Започва първият междинен сезон, след високия сезон, който приключва на 20-ти август. Той продължава до към 4-5 септември, след което започва вторият междинен, в който допълнително намаляваме цените за тези, които все още не са се прибрали по домовете си за новата учебна година. И така до края на септември“, обясни Иванова.

Хотелиерите коментират, че освен по-ниските цени, почиващите сега получават и по-спокойна почивка, а от офертите за намаление се възползват най-вече българските туристи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *