Цветанов се издъни ден след вота: Русинов бил невинен за убийството на Яна

Наблюдаващите прокурори са се събрали и са преценили, че целият събран доказателствен материал води до извода, че истинският убиец (Пламен Трифонов – б.р.) в момента лежи в ареста, обясни още той, цитиран от „Фокус“.  Кокинов отбеляза, че според сведения на Русинов той е бил вечерта с Яна в едно заведение ,  пили са много и са имали полов акт в градинката на няколко метра от мястото, на което е бил намерен трупът. На сутринта Русинов си е тръгнал, а Яна Кръстева е останала заспала в парка.
По-късно първият задържан – Пламен Трифонов, се е възползвал от безпомощното й състояние. Това се потвърждавало и от неговите косми, които били открити в ръката на Кръстева, посочи Кокинов, цитиран от БТА. По думите му Русинов и Трифонов не са се познавали. Според обясненията на  Русинов, той се е паникьосал след като е научил, че Яна Кръстева е била убита и затова не се е обадил в полицията.
Попитан дали от МВР не са избързали с коментарите, че и двамата са съпричастни към убийството, Николай Кокинов каза, че България е правова държава и единственият компетентен орган, който може да повдига обвинения е прокуратурата. Вчера Русинов  бе задържан на столич(ното летище на връщане с редовен полбет от  Истанбул. Две приятелки на убитата могат да се окажат ключовите свидетели, които да оневинят Русинов, писа в. „Стандарт“, като се позова на разследващи.
Другият задържан Пламен Трифонов отрича да има нещо общо с убийството.  Преди дни директорът на Института по психология на МВР и суперексперт Неделчо Стойчев коментира високопрофесионално, че няма никакво съмнение, че всеки от двамата заподозрени за убийството на Яна ще се опита да прехвърли вината върху другия.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *