Ценни съвети от милиардера Марк Кюбан

Марк Кюбан сякаш винаги успява да се отърси бързо от трудностите и да излезе на върха. Той сменил няколко професии преди да създаде първата си компания – MicroSolutions, която продал за 6 млн.долара. Справил се е 1000 пъти по-добре със следващата си компания, Broadcast.com, която Yahoo купи за 6 млрд. долара. Оттогава Кюбан продължава да работи и да инвестира. Той е собственик на баскетболния отбор Dallas Mavericks, на кабелна телевизия и на редица други неща. А е и постоянно присъствие в американските тв канали, където дава съвети на млади предприемачи.

Ето кои са някои от най-запомнящите се от тях:

„Татко винаги ми казваше: „Днес ти си по-млад, отколкото ще бъдеш когато и да било в бъдещето. Живей младежки”. Това се опитвам да правя.”

„Микроменажирам служителите си, докато им се доверя напълно. Първо им пращам по 30 имейла и очаквам бързи отговори. После минаваме на седмични мейли. И дръжа да ми казват лошите новини, защото само така мога да им помогна.”

„Почивката е за възрастните. Винаги мисля как да подобря бизнеса си дори когато релаксирам.”

„Към шефовете – не стресирайте служителите си прекалено и ги награждавайте, когато са постигнали успех.”

„Не искам да карам глупавите хора да си мълчат. Напротив – искам да разбера кои са тези тъпаци.”

„В бизнеса не става въпрос за пари или връзки, а за желанието да работиш и учиш повече от другите. А ако се провалиш, трябва да си вземеш бележка и следващия път да се справиш по-добре.”

„Не започвай бизнес, ако той не е твоята страст.”

„Отнасяй се с клиентите си сякаш те притежават. Защото те наистина те притежават.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *