Цеца Величкович присвоила €11 милиона

Прокуратурата в Белград ще повдигне до дни обвинения срещу фолкзвездата Цеца Величкович за присвояване на €11 млн. от незаконната продажба на футболисти от „Обилич“ и за притежаване на оръжие.
Разследването срещу вдовицата на един от най-известните сръбски военни престъпници – Желко Ражнятович – Аркан, започна преди 7 г. при операция „Сабя“, веднага след убийството на сръбския премиер Зоран Джинджич и е приключило през юли.

38-годишната Светлана Ражнатович, по-известна като Цеца Величкович,незаконно е продала15 футболисти от „Обилич“от 1998 г.до 1 март 2003 г., пише вестник „Прес“, цитиран отБГНЕС.Сред тях има и двама, които играятв България – Небойша Йеленкович и Мариян Живкович в „Литекс“, както стана ясно по-рано миналия месец.
Останалите са продавани в Турция, Гърция, Австрия, Франция и Русия.В официалните документи на клуба фолкзвездата е написала, че те са били преотстъпени, а парите от трансфера прибирала в открити в чужбина сметки.

Сестрата на фолкзвездата – Лидия Величкович, която е заемала административна длъжност в „Обилич“, също ще бъде обвинена във финансови измами.

Според прокуратурата разследването е продължило седем години, защото властитетрябвало да съберат необходимата документация от няколко държави, където Величкович е продавала футболистите.При разследването са разпитани над 30 души.
Гърция е последната държава, която е предала поисканите документи от прокуратурата в Белград. Преди това България, Русия, Австрия, Франция и Турция изпратиха исканите документи.

Певицата бе женена за Аркан, който се смяташе за един от най-големите военнопрестъпниците на територията на бивша Югославия. Той бе убит в Белград в началото на 2000 г.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *