ЧЕЗ започна инвестиции за близо 1 млн. лв. в Западна България

„ЧЕЗ Разпределение България“ АД е започнала в Благоевград през август обекти на стойност над 210 хиляди лева, които ще осигурят електрозахранване на близо 500 потребители, съобщиха през уикенда от компанията.

Тя започва изграждането на нов трафопост, който ще захрани 4 жилищни блока с около 300 обитатели. В проекта, който ще бъде завършен през ноември, компанията инвестира 179 хиляди лева. Освен това ЧЕЗ започва реализацията на договори за присъединяване на нови клиенти в Благоевград, които ще струват на компанията 53 хиляди лева и ще осигурят електрозахранване на около 200 жители на областния град.

През август „ЧЕЗ Разпределение България“ АД стартира общо 25 инвестиционни обекта на територията на Западна България, в които ще вложи 917 хиляди лева. Сред по-големите от тях е реконструкцията на въздушна мрежа ниско напрежение в гр. Априлци, Ловешка област, с изнасяне на електромерни табла на границата на собственост. Проектът ще подобри електрозахранването на приблизително 200 потребители. В него ЧЕЗ инвестира близо 150 хиляди лева.

„Август е един от месеци на активни строителни и ремонтни дейности по мрежата. Стартираме нови обекти, правим профилактика на съоръженията, с цел да подобрим сигурността на електрозахранването. Тези дейности обаче налагат временни прекъсвания, за да можем да обезопасим мрежата и да позволим на колегите да работят безопасно“, каза Димо Петров, директор „Реализация на инвестициите“, „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

За последните десет години ЧЕЗ е инвестирала 862 млн. лв. в модернизиране и разширяване на мрежите и в подобряване на обслужването. Благодарение на тези инвестиции компанията подмени една трета от мрежата, присъедини над 90 хиляди стопански и битови потребители и понижи технологичните загуби от 17,06% през 2005 г. до 11,59%, спестявайки на потребителите в Западна България над 200 млн. лева за изминалото десетилетие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *