ЧЕЗ отчита извънредно електромерите заради новата цена на тока

Започва извънредно отчитане на електромерите на абонатите на ЧЕЗ в София и Западна България. Заради новата цена тока, утвърдена от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, извънредно измерване ще направят и от Е.ОН България.

След влизането в сила на новите цени на електроенергията, Държавната комисия за енергийно и водно регулиране задължи трите дружества ЧЕЗ, Е.ОН и EVN извънредно да отчетат електромерите на абонатите си след 1 юли. Целта е сметките на абонатите да бъдат пресметнати след поскъпването средно с 14 на сто за електроенергията за бита. От днес до 9 юли ще продължи кампания на ЧЕЗ, извънредното отчитане на електромерите ще се провежда едновременно с тримесечното. Поради тази причина, за абонатите на ЧЕЗ, чиито електромери се отчитат в началото на месеца, извънредното и тримесечното отчитане ще съвпаднат. За всички останали – ще бъдат извършени две отчитания извънредно и редовно. Графикът, по който ще се провежда извънредното отчитане е публикуван на сайта на компанията. Сроковете за плащане на задълженията не се променят.

За абонатите от Варна и Североизточна България Е.ОН ще отчита уредите от днес до 10 юли. Големите стопански клиенти на компанията ще се отчитат в периода 1 – 3 юли, а битовите и малките стопански клиенти – от 1 до 10 юли. Срокът за плащане на сметките за електроенергия за месец юни на битовите и малките стопански клиенти се удължава до 31 юли, а срокът за плащане на големите стопански клиенти е до 21 юли, информират от Е.ОН.
lev.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *