Четирима „килъри“ – вън от ареста

var carousel_1280843505 = new SimpleCarousel(‘slideshow’,{
navigation : { prev : ‘material_header_prev’, next : ‘material_header_next’}
});
carousel_1280843505.init();

Часове след като Софийски апелативен съд измени мярката за неотклонение ипусна под парична гаранциятримата, арестувани при операцията „Всичко коз“, същият съд освободи и четирима от задържаните при акция „Килърите“.
Така на свобода срещу „подписка“ излизат Янко Попов – Туци, Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов- Васко кеца, Георги Петков – Дачи. В ареста остава единствено Методи Иванов.
Групата, която МВР определи за изпълнител на мокри поръчки, беше обвинена за убийството на Юри Галев.
Относно Методи Иванов съдът прецени, че са налице данни за извършено тежко умишлено престъпление, за което е предвидено наказание лишаване от свобода до 5 години. Според съда има реална опасност, ако мярката му бъде променена в по-лека, той да извърши друго престъпление. Също така Методи Иванов е осъждан с влязло в сила споразумение и му е наложена пробация за подобно престъпление.
По мнение на магистратите здравословното състояние на Иванов позволява той да остане в ареста. За останалите четирима обвиняеми от групата на килърите, съдът прецени, че изобщо не са събрани никакви доказателства за съществуването на организирана престъпна група. Липсват доказателства за какъвто и да било общ умисъл те да извършат престъпление.
САС е категоричен, че няма доказателства, че тази група е била въоръжена. Това, според съда, води до липсата на основната предпоставка за определяне на най-тежката мярка за неотклонение, а именно обосновано предположение за извършено престъпление.
Извършена е експертиза на оръжието, намерено в дома на Методи Иванов, според която автоматът Калашников и патроните към него са годни, но с конкретното оръжие не е извършвано престъпление, Намерените на местопрестъплението гилзи не са изстреляни от автомата Калашников. Назначена е и ДНК експертиза и данните от нея сочат, че поддръжката на автомата, намерен в дома на Иванов, има биологичен материал на 2 лица, едно от което е от женски пол. Няма намерен биологичен материал от останалите обвиняеми.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *