Четири неща, които НЕ трябва да пишете във Facebook

Facebook е социална мрежа. А социална означава и интерактивна. Всичко, което публикувате, може евентуално да предизвиква отговор от вашите приятели. И ако не смятате поста си за смешен, умен или интересен – можете да го изтриете.

Ето какво да НЕ пишете във Facebook:

1. Депресиращи или обидни мнения Facebook е общност. Вашите Facebook връзки, независимо дали са близки приятели или почти непознати, достигат до малки парченца от вас, които споделяте. Ако имате лош ден, те ще ви съчувстват. Ако имате нещо да празнувате, те ще ви поздравят. Ако публикувате снимка, най-вероятно ще я харесат. Но помислете внимателно, преди да публикувате неща, които са депресиращи или обидни за другите. Ако не ви харесва 8 март, може би е най-добре да стоите на разстояние от Facebook точно този ден в годината, наместо да заклеймявате празника публично.

2. Медицински въпроси Ако не сте лекар или медицинска сестра, то тогава избягвайте да споделяте мнението си за опасностите от конвенционалната медицина или лекарствата в социалната мрежа. Същото се отнася и до постването на линкове към статии за експериментални лечения, чудеса на народната медицина и други подобни. Не само, че е безотговорно да се смятате за способен да предписвате лекарства и да поставяте диагнози, но и е обидно да споделяте мнение за болести, от които другите страдат. Вижте още: Какво казва профилната ни снимка във Facebook за нас?

3. Завоалирани хвалби Няма начин да не сте срещали подобни постове: „Не мога да избера между круиз по Средиземноморието или почивка в Кабо. Помогнете ми с мнения.“ Ако публикувате подобни постове, просто спрете да го правите. Ако имате добра новина, намерете друг начин да я споделите. Не превръщайте Facebook във възможност да рекламирате живота си на приятели и познати.

4. Vaguebooking За тези, които нищо не разбират от термина vaguebooking – това е пост във Facebook, който загатва за нещо прекрасно или нещо лошо, без да се дават каквито и да било подробности: „Не мога да повярвам, че приятел може да се отнесе така с мен. Поука!“ „Най-добър ми ден! Животът ми никога няма да е същият!“ Или споделете какво ви се е случило, или не поствайте нищо. В противен случай просто манипулирате вашите Facebook приятели. Facebook е повече от обикновено място, в което да споделите това, в което вярвате, което мислите и чувствате. Това е място, на което други четат вашите мнения и реагират на тях. Помислете за това, което казвате и дали искате да го споделите пред повече от 500 души. Интересувайте се от чувствата на вашите виртуални връзки и не забравяйте, че повечето от тях са реални житейски приятели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *