Чешка оръжейна компания купи Colt за $220 млн.

Чешката оръжейна компания Сeskа zbrojovka Group SE придоби американската фирма за производство на огнестрелни оръжия Colt Holding Company LLC („Колт“), включително канадското ѝ подразделение.

Сeskа zbrojovka укрепва позициите си в Америка

Резултат с изображение за „Colt“

Това съобщи снощи пред журналисти председателят на борда на директорите Лубомир Коваржик, предадоха Франс прес и ТАСС.

„Нашето обединение е стратегически етап в развитието на двете компании“, посочи Коваржик. „Сливането е в пълно съответствие с нашата стратегия да станем световен лидер в производството на стрелково оръжие и ключов партньор на въоръжените сили. Гордеем се, че включихме в активите си и „Колт“, който вече 175 години тясно си взаимодейства с армията на САЩ.“

Резултат с изображение за „Colt“

Чешката оръжейна компания става едноличен собственик на американската фирма. Цената, платена от новия собственик, е 220 милиона долара. Освен това бившият собственик на „Колт“ получава и над 1 милион акции от Сeskа zbrojovka Group, информира clubz.bg.

Шефът на „Колт“ Денис Вейо, нарече сделката „мощен съюз за двете марки и за нашите клиенти“.

Чешката оръжейна компания, която през 2020 г. увеличи своята доходност с 10,2 процента благодарение на присъствие на западните оръжейни пазари, разчита да укрепи позициите си в Америка. Очакват се поръчки от структурите за сигурност и от армията на САЩ.

Резултат с изображение за „Colt“

Сeskа zbrojovka Group произвежда ловно и спортно оръжие марка CZ и всички видове стрелково оръжие за полицията и армията. Тя има предприятия в Чехия, Германия и САЩ, в които работят около 1650 души.

Основана през 1836 г. от легендарния изобретател и производител Самюъл Колт, „Колт“ снабдява армиите на САЩ, Канада и редица други държави. Фирмата произвежда също спортни и ловни оръжия.БТА

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *