Чиновниците започнаха отрано коледното пазаруване

Трудни са и отношенията с администрацията, най-вече по отношение на тълкуването на законите от страна на държавните служители“, разяснява в интервю за Марко Монтеки, президент на Италианската търговска камара в България.
В същото това време цели два месеца преди Коледа министерствата започнаха да си пазаруват подаръци – естествено с пари на данъкоплатеца, коментира „Труд“, позовавайки се на регистъра на обществените поръчки. Екоминистерството ще купува нови мебели за двете си централни сгради в София, за седем ведомствени апартамента в столицата и за петнадесет бунгала на устието на Камчия. На морето ведомството на Нона Караджова ще си прави и паркинг. В светъл бук и череша ще са новите мебели на екоминистерството – 256 стола, 71 бюра и 75 шкафчета с чекмеджета, маси, гардероби и метални шкафове.
И според статия във вестник „Сега“ министерствата и агенциите се надпреварват в харчовете за покупки на луксозни автомобили. Агенция „Пътна инфраструктура“, „Митници“ и Министерството на транспорта вече пуснаха обществени поръчки за доставка на скъпи возила, е показала проверка на вестника в регистъра на обществените поръчки. Лидер е Националната агенция „Пътна инфраструктура“, която е обявила търг за покупката на 26 високопроходими автомобила.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *