Шампионската лига е устойчива на кризата

В момент, в който световната икономика показва признаци на стабилизиране, водещите европейски футболни клубове продължават да доказват своята устойчивост на кризата. Това става ясно от доклад на Deloitte Sports Business Group, който показва, че средната посещаемост в първите два кръга от този сезон на Шампионската лига е с 5% по-висока, отколкото преди една година.
По време на срещите от английската Висша лига стадионите са запълнени на 90%, като високата посещаемост в началото на сезона ще вдъхне увереност на футболните отбори.
Добро доказателство за устойчивостта на най-добрите клубове спрямо последиците от кризата е новата сделка за спонсорство на Ливърпул от финансовата група Standard Chartered за 80 млн. паунда.
Срещу тази сума отборът ще носи името на банковата група на своите тениски в продължение на четири години, считано от юли 2010 г. Сделката със Standard Chartered ще замени 17-годишното партньорство между Ливърпул и датския производител на бира Carlsberg, предаде BBC.
Докладът на Deloitte акцентира върху доброто финансово състояние на отбора на Арсенал, чиято печалба се е увеличила с близо 25% на годишна база зa последната финансова година до 45,5 млн. паунда. Дори и в най-трудните месеци лоялните поддръжници на отборите, както и дългогодишните споразумения за излъчване на срещите им осигуряват капиталов буфер срещу кризата.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *