Швейцария въвежда нови данъчни правила

Швейцария променя правилата си в данъчното законодателство, съобщават от посолството на България в Берн до Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). 

Промените касаят компании и лица, които имат бизнес отношения с Швейцария. Страната изменя начина на изчисляване на гаранционната престиция на данъчно задължените лица, които нямат местоживеене или местоседалище в Швейцария.

Досега лицата трябваше при вписването си в ДДС регистъра да платят гаранция в размер на минимум 5000 и максимум 250 000 швейцарски франка. Тя може да се заплати кеш или чрез издаване на банкова гаранция в Швейцария.

От 1 август тази година гаранционната престиция ще се изчислява по следния начин: 3% от очаквания облагаем оборот в страната (без износа) и плащане на гаранция от минимум 2000 и максимум 250 000 швейцарски франка.

От началото на следващата година чуждестранните компании ще бъдат задължени да плащат ДДС в Швейцария при реализиран годишен оборот от 100 000 швейцарски франка в световен мащаб, доколкото част от него е направена и в страната. До момента изискванията бяха оборотът от 100 000 швейцарски франка да бъде реализиран само в Швейцария, информира economic.bg.

От 1 януари 2019 година и всички, които изпращат от чужбина за конфедерацията т.нар. малки пратки освободени от вносно мито, ще са задължени да плащат ДДС при достигане на сумата от най-малко 100 000 швейцарски франка за година.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *