„Шеврон“ ще търси алтернативно гориво в България

Световната банка може да финансира инфраструктурни и енергийни проекти в България, стана ясно след срещата във Вашингтон на икономическия мниистър Трайчо Трайков с президента на финансовата институция Робърт Зелик. Българската страна е поискала съдействие от Съединените щати за намирането на инвеститор за АЕЦ „Белене“.

Световната банка може да финансира ремонта на пътната инфраструктура в България съвместно с фондовете на Европейския съюз, съобщиха от икономическото министерство. По време на официалното си посещение в Съединените щати министър Трайков е обсъдил с шефа на банката Робърт Зелик и възможността финансовата институция да осигури техническа помощ за развитието на енергийната инфраструктура в страната. На разговорите присъства и българският еврокомисар Кристалина Георгиева. От своя страна Робърт Зелик е съобщил ,че ще посети страната ни през юли тази година.

От разговорите на енергийния министър в САЩ е станало ясно, че американският промишлен гигант „Шеврон“, специализиран в добива на нефт и газ, има интерес към извличането на шистов газ в България.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *