Шефът на КРС: Настъпих големите, губят милиони

Всички действия, които съм предприел като председател на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), са законни, съгласувани с правната дирекция на комисията и с други компетентни органи.
Това съобщи за БТА председателят на КРС Веселин Божков.
Прокуратурата повдигна обвинение на Веселин Божков. Обвинението е по член 282 от Наказателния кодекс за неизпълнение на служебни задължения. Той е обвинен, че не е изпълнил влязло в сила решение на Върховния административен съд за издаване на лиценз на радио К2.
Божков каза, че е обвинен за решение на КРС от 2007 година, взето от предишен председател и състав на комисията. Той добави, че е информирал с писма премиера и главния прокурор за предприетите от него действия.
Вярвам, че държавата ще ме защити, защото съм действал в интерес на обществото, посочи той. Срещу мен се води активно мероприятие, с цел да бъда злепоставен, каза Божков. Откакто съм председател на КРС, бяха предприети действия за намаляване на цените на едро на телекомуникационните услуги, беше въведена преносимост на номерата на фиксираните и мобилните услуги и започна подготовка за преминаване към цифрова ефирна телевизия, за което КРС и България бяха отличени от Европейската комисия, посочи Божков.
Атаката срещу мен се прави, защото засегнах групови корпоративни интереси, от които някои губят по 150 – 200 млн. лева годишно, подчерта Божков. Той каза, че при опит да му се предложи подкуп е сезирал за случая ДАНС и МВР.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *